Напоследък диетолозите все по-често говорят за ползите от джинджифила.  Този

...
Напоследък диетолозите все по-често говорят за ползите от джинджифила.  Този
Коментари Харесай

7 неща, които се случват с тялото ви, когато всеки ден ядете джинджифил

Напоследък диетолозите все по-често приказват за изгодите от джинджифила.  Този лековит корен е прочут освен със характерния си усет, само че и с множеството потребни свойства, които има. Той спомага за понижаване на риска от развиване на рак, за подсилване на имунитета и за нормализиране на храносмилането. Но по забавното е какво се случва с тялото ни, когато консумираме постоянно
1. Намалява рискът от развиване на рак
Проучванията демонстрират, че джинджифилът може да помогне за понижаване на вероятността от развиването на рак. Това се дължи на веществото гингерол в него, което е отговорно за острия му усет.
2. Подобрява се активността на храносмилателната система
Джинджифилът оказва помощ за възстановяване на храносмилането и понижаване на чревните възпаления. Освен това потреблението му води до облекчение на гаденето и обвързвания с него дискомфорт.
3. Намалява болката и възпалението в тялото
Според изследването хората, които употребяват 2 грама джинджифил в продължение на 11 дни, оповестяват, че болката в мускулите и ставите им доста понижава. Това се дължи на богатия състав на джинджифила, който разрешава подправката да се употребява като натурален аналгетик.
4. Намаляват равнищата на кръвната захар
 8 научни обстоятелството за джинджифила 8 научни обстоятелството за джинджифила
В източната медицина джинджифилът се приема за тонизиращо, антипиретично и прочистващо средство. То в действителност е корен на тревисто многог...
В изследване от 2015 година, в което вземат участие 41 души с диабет вид 2, е открито понижаване на кръвната им захар с 12% след консумация на 2 грама джинджифил на гладно всеки ден. Въпреки тези резултати е належащо учените да създадат по- задълбочени проучвания, с цел да потвърдят, че джинджифилът е ефикасен в битката с диабета.
Предварителните резултати допускат удобно влияние на подправката върху кръвната захар. Науката се надява, че по-нататъшните проучвания ще оказват помощ да се откри по какъв начин тъкмо джинджифилът оказва помощ в битката с диабета.
5. Намалява болковият синдром по време на менструация
Дисменореята или менструалната болежка е признак, който не е елементарен за ръководство. Проучване, в което са взели участие 150 дами, консумиращи всекидневно единствено един грам джинджифил, потвърждава още една изгода от подправката. Всички взели участие дами оповестяват, че изпитват доста по-малко болежка по време на менструация.
6. Намалява рискът от Алцхаймер
 Отвара с джинджифил топи скоростно мазнините! Отвара с джинджифил топи скоростно мазнините!
Едва ли има жена, която най-малко един път в живота си да не е водила гневна борба с наднорменото тегло. Да, всяка го е правила, само че не всяка...
Едно от най-страшните болести, с които можем да се сблъскаме през днешния ден, е заболяването на Алцхаймер и за жалост към момента няма лекуване за нея. Смята се, че хроничното инфектиране и стресът са причинителите на това заболяване, само че някои изследвания с животни демонстрират, че джинджифилът може доста да забави тези процеси.
7. По-бързо намаляване
Редовната консумация на джинджифил може да помогне за загуба на тегло, защото този корен подтиква метаболизма. Специфичният усет на тази фалшификация оказва помощ в битката с покачвания вкус.
Но въпреки всичко да не забравяме, че джинджифилът, както всеки артикул, има своите противопоказания.
Той е противопоказен за тези, които страдат от гастрит, язва на стомаха, болести на стомашно-чревния тракт, черния дроб и сърдечно-съдовата система. Освен това не се предлага да се употребява джинджифил в края на бременността и по време на кърмене. Не забравяйте да се консултирате със експерт, в случай че принадлежите към една или повече от рисковите групи, изброени нагоре.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР